OM OSS

Vår visjon og feierens historikk

Vår visjon,din trygghet!


Vår visjon er å bli ledende på brannforebygging i Norge.


Ved å bruke team av feiere som reiser rundt å gjør feiing og tilsyn økonomisk, trygt og effektivt  i våre samarbeidskommuner, vil både innbyggerne og kommunene spare penger. 



Feierfaget oppstod i byer i Europa på 1600-tallet for å hindre pipebrann, en vanlig årsak til hus- og bybranner. I Norge kom de første feierne til Bergen fra Danmark og Tyskland i 1710.

Feierne ble etterhvert en viktig og synlig yrkesgruppe i byene, og det oppstod flere folkelige forestillinger og tradisjoner knyttet til dem. Feierne var blant annet flere steder ansett som lykkebringere.

Feier, tidligere kalt skorsteinsfeier, er en yrkesbetegnelse på en faglært person som feier og reingjør piper, røykkanaler, ildsteder, sentralfyrings- og ventilasjonsanlegg for å forebygge brann og avgassutslipp. Hovedoppgaven er å fjerne sot og eventuelt tjære som setter seg på innsida av skorsteinen når en fyrer og forbrenninga er dårlig. Feieren går også tilsyn, dette er for å forebygge brann i fyringsanlegget samt resten av bygget, under tilsynet sjekker de branntekniske installasjoner av fyringsanlegg og oljetanker i boliger og andre bygg samt andre branntekniske installasjoner i boliger. De skal også informere om fyringsteknikk og brannvern.

Hvordan bli utdannet feier gjennom brannforebygg as?

TRINN 1


Brannforebygg AS og kommunen blir enige om avtale som innebærer feiing og tilyn i kommunen med utdanning av nye feiere.

TRINN 3


Normal læretid som feier er ca 5 år. 

Hvis kandidaten tidligere har jobbet innenfor brann & redning, kan noe av dette godskrives utdanningen. iløpet av disse 5 årene skal det gjennomgås 12 uker på Norges brannskole i tillegg til

praksis i felt. 

TRINN 2


Brannforebygg AS starter arbeidet i samarbeid med kommunen med å finne en aktuell lærekandidat som er bosatt i gjeldende kommune.

Eller en frittstående kandidat

som kan tenke seg å flytte til den aktuelle kommunen etter endt utdanning. 

TRINN 4


Lærlingkandidaten går opp til

fagprøve som feier og mottar fagbrev. kommunen og kandidaten kan nå bli enige om et fast ansettelsesforhold i kommunalt regi hvis dette er ønskelig fra begge parter. 

Hvem er vi i Brannforebygg AS? 

Nils Kvalvik

Daglig leder


Høy kompetanse på salg og markedsføring, har jobbet flere år som røykdykker i det kommunale brannvesenet og har flere års erfaring som leder i privat næringsliv. 

Nina Eriksson

Styremedlem


Høy kompetanse innenfor privat næringsliv og politikk, driver idag som selvstendig næringsdrivende.

Anne-Rita Hansen

Styreleder 


Som tidligere brannsjef og utdanning som branningeniør har hun høy kompetanse innenfor brannforebygging og tilsyn samt tilsyn i særkilte brannobjekt. 

Våre styrker 

Salg og markedsføring: 98%

Konsulenttjenester og kurs: 90%

Brannforebygging: 100%


Alieu Jaiteh

Brannforebygger


Høy kompetanse som brannforebygger. 

Har jobbet flere år som feier, utrykningsleder, Røykdykker og utrykningsjåfør.

Roy Myrheim

Styremedlem


Høy kompetanse innenfore privat næringsliv, redning samt beredskap og en kjent skikkelse innenfor lokalpolitikk.

Mange årig leder i Røde kors samt erfring fra brann og redning.